Kaklo papuošalų gidas. Pasakoja juvelyrė

Iliustracija – pexels.com

Renkantis kaklo papuošalus reikėtų netaupyti laiko. Kadangi prekybos vietose pasiūla yra tokia plati, tad ir pats išrankiausias gali atrasti tai, kas jam labiausiai patinka. O kuo daugiau smulkmenų bus įvertinta  – tuo dažniausiai besipuošiantis žmogus gali būti tikresnis, kad rado tobulai jam tinkamą stiliaus akcentą.

Kaklo papuošalai yra labai įvairūs ir kategorizuojami pagal įvairius akcentus, smulkmenas ir detales. Jas ir bandysime aptarti straipsnyje, kurį rengėme kartu su juvelyre Brigita.

Kaklo papuošalų asortimentas

Brigita teigia, kad nors ir galima labai konkrečiai suskirstyti kaklo papuošalus pagal tipą, tačiau šiuo metu dizaineriai dažniausiai stengiasi atriboti nuo konkretaus apibrėžimo ir kurti tokius papuošalus, kurie paprasčiausiai atrodo gražiai ir turi magiškų, konkrečiam žmogui labiausiai pritinkančių galių, tampa talismanu.

Kaklo papuošalai, tai yra vėriniai, pakabukai, chokeriai… Juos galima labai konkrečiai apibrėžti. Tačiau toks enciklopedinis apibrėžimas dažniausiai reikalingas tik tiems, kurie nori geriau suprasti – kuo skiriasi vienas papuošalas nuo kito. Svarbiausia yra pats gaminys ir jokio skirtumo – kokiai klasifikacijai jis yra priskiriamas“,- teigia ji.

Renkantis kaklo papuošalus galite įsigyti vienetinius, kurie bus kurti vos ne būtent jums, kadangi jei gaminys patiko ir jis yra vienas, žinoma, kad buvo orientuotas į jūsų asmenybę (net ir tokiu atveju, jeigu kūrimo metu nebuvo apie jus galvojama). Galima rasti ir masinės gamybos dirbinius, kurie kainuoja pigiau ir lygiai taip pat savyje talpina daug asmeniškumo.

Apie kainas

Renkantis kaklo papuošalus daugeliui svarbi kaina. Tai yra normalu. Visgi, Brigita teigia, kad kaina negali būti svarbiausias arba vienintelis aspektas, kuriam yra skiriamas dėmesys.

Kaklo papuošalas gali kainuoti ir eurą, gali ir šimtą. Tai priklauso nuo daugelio veiksnių. Ir didesnė kaina tikrai nenurodo, kad gaminys yra kažkuo ypatingesnis“,- pasakoja ji.

Sidabriniai gaminiai – ypač vertinami

Sidabrui nuo seno priskiriama daug magiškų galių ir savybių. „Sidabras dažnai laikomas apsaugančiu metalu, kuris gali padėti išvengti neigiamos energijos, blogų dvasių ir ligų. Manoma, kad jis nešiotojui suteikia stiprybės ir drąsos“,- pasakoja Brigita.

Taip pat iš sidabro pagaminti kaklo papuošalai siejami su grynumu ir šviesa. Manoma, kad jie gali pagerinti intuiciją ir padidinti kūrybiškumą. Taip pat teigiama, kad sidabriniai juvelyriniai dirbiniai  gali skatinti teigiamas mintis ir emocijas, tad juos nešioti reikia kasdien“,- priduria.

Kaklo papuošalų kokybė

Renkantis kaklo papuošalus būtinai domėkitės – iš kokio sidabro jie yra pagaminti. Dažniausiai kaklo papuošalai yra gaminami iš 925 sidabro. Ši medžiaga dominuoja, tačiau yra ir šiek tiek priemaišų, kurios suteikia papuošalui daugiau patvarumo. Atminkite, kad tai visiškai nesumenkina paties papuošalo savybių. Daugelis galvoja, kad tuomet papuošalas neturės tų privalumų, magiškų galių, kurios siejamos su sidabru. Taip tikrai nebus, kadangi 925 sidabro gaminiuose – grynas sidabras sudaro 92,5 proc.